www.tsarich-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Середа, 24 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Царичанський район
Р-295 положення про преміювання
Версія для друку Написати листа

ЦАРИЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
голови районної державної адміністрації

29.07.2016 смт Царичанка № Р-295/0/385-16
Про затвердження Положення про
преміювання працівників апарату
та структурних підрозділів
Царичанської райдержадміністрації
та надання їм матеріальної допомоги

Відповідно до законів України “Про місцеві державні адміністрації”, “Про державну службу”, “Про оплату праці”, постанов Кабінету Міністрів України від 06 квітня 2016 року № 268 “Про умови оплати праці працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, у 2016 році”, від 06 квітня 2016 року № 292 “Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році”, наказу Міністерства соціальної політики України від 13.06.2016 № 646 “Про затвердження Типового положення про преміювання державних службовців органів державної влади, інших державних органів, їхніх апаратів (секретаріатів)”, наказу Міністерства праці України від 02.10.1996 №77 “Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів”(зі змінами), з метою підвищення ефективності роботи та якісного виконання функціональних обов'язків працівниками райдержадміністрації:

1. Затвердити Положення про преміювання працівників апарату та структурних підрозділів Царичанської райдержадміністрації та надання їм матеріальної допомоги, що додається.

2. Першому заступникові голови райдержадміністрації, керівникові апарату райдержадміністрації,начальникам управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації постійно вдосконалювати мотиваційну систему, критерії оцінки роботи кожного, заохочувати тих працівників, які проявляють ініціативу, якісно виконують свої обов'язки.

3. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 10.12.2013 № Р-432/0/3-13 “Про порядок преміювання працівників апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації та надання їм матеріальної допомоги”.

4. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на керівника апарату райдержадміністрації Бакуліну О.Д.

Голова райдержадміністрації С.М.ТУРСЬКИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження голови райдержадміністрації
29.07.2016 № Р-295/0/385-16



ПОЛОЖЕННЯ
про преміювання працівників апарату та структурних
підрозділів Царичанської райдержадміністрації та
надання їм матеріальної допомоги
І. Загальні положення

1. Це Положення розроблено відповідно до законів України “Про місцеві державні адміністрації”, “Про державну службу”, “Про оплату праці”, постанов Кабінету Міністрів України від 06 квітня 2016 року № 268 “Про умови оплати праці працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, у 2016 році”, від 06 квітня 2016 року № 292 “Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році”, наказу Міністерства соціальної політики України від 13.06.2016 № 646 “Про затвердження Типового положення про преміювання державних службовців органів державної влади, інших державних органів, їхніх апаратів (секретаріатів)”, наказу Міністерства праці України від 02.10.1996 №77 “Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів” (зі змінами), і встановлює порядок визначення розмірів, нарахування та виплати премій працівникам апарату райдержадміністрації, керівникам та працівникам її управлінь, відділів та інших структурних підрозділів (далі - райдержадміністрації), а також робітників, зайнятих обслуговуванням райдержадміністрації.

2. Преміювання працівників райдержадміністрації проводиться з метою матеріального стимулювання високопродуктивної та ініціативної праці, підвищення її ефективності, якості, заінтересованості у досягненні її кінцевого результату та посилення персональної відповідальності працівників за доручену роботу або поставлені завдання.

3. Працівникам райдержадміністрації можуть встановлюватись такі види премій:
3.1. Для державних службовців:

1) премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності;

2) місячна або квартальна премія відповідно до особистого внеску в загальний результат роботи державного органу.

3.2. Для працівників, які виконують функції з обслуговування, службовців та робітників, зайнятих обслуговуванням Царичанської райдержадміністрації:

1) премія відповідно до їх особистого внеску у загальні результати роботи за місяць або квартал у межах фонду преміювання райдержадміністрації.

Вид преміювання (місячна або квартальна) визначає голова райдержадміністрації залежно від особливостей виконання функцій і завдань райдержадміністрації.

4. Встановлення премій працівникам райдержадміністрації проводиться головою Царичанської районної державної адміністрації відповідно до цього положення, яке погоджене з виборним органом первинної профспілкової організації працівників райдержадміністрації.

5. Преміювання працівників райдержадміністрації здійснюється за розпорядженням голови райдержадміністрації, а у разі його відсутності - особи, яка виконує його обов'язки.

6. Загальний розмір премій, передбачених підпунктом 2 пункту 3 цього розділу, які може отримати державний службовець за рік, не може перевищувати 30 відсотків фонду його посадового окладу за рік (набирає чинності з 01 січня 2019 року).

7. Фонд преміювання райдержадміністрації встановлюється в розмірі 20 відсотків загального фонду посадових окладів за рік та економії фонду оплати праці (набирає чинності з 01 січня 2019 року).

8. До набрання чинності пунктами 6 та 7 цього розділу преміювання проводиться в межах наявних коштів на оплату праці, передбачених у кошторисі відповідно до вимог чинного законодавства.

ІІ.Порядок визначення розміру премії

1. Розмір місячної або квартальної премії державним службовцям райдержадміністрації залежить від їх особистого внеску в загальний результат роботи райдержадміністрації з урахуванням таких критеріїв:

1) ініціативність у роботі;

2) якість виконання завдань, визначених положеннями про державний орган, самостійний структурний підрозділ, у якому працює державний службовець, його посадовою інструкцією, а також дорученнями керівництва відповідного державного органу та безпосереднього керівника державного службовця;

3) терміновість виконання завдань;

4) ефективність досягнення поставлених цілей при раціональному використанні ресурсів;

5) виконання додаткового обсягу завдань (участь у провадженні національних реформ, роботі комісій, робочих груп тощо);

6) виконавська дисципліна (своєчасність, якість виконання завдань та доручень керівництва райдержадміністрації);

7) трудова дисципліна (дотримання Правил внутрішнього трудового розпорядку).

2. Преміювання державного службовця за результатами щорічного оцінювання службової діяльності проводиться у разі отримання ним відмінної оцінки за результатами щорічного оцінювання.
Розмір премії за результатами щорічного оцінювання службової діяльності встановлюється в однакових відсотках до посадового окладу для державних службовців райдержадміністрації, які отримали відмінну оцінку за результатами щорічного оцінювання в поточному році.

3. За результатами роботи за місяць або квартал для визначення розміру премії працівникам, які виконують функції з обслуговування, службовцям та робітникам, зайнятих обслуговуванням Царичанської райдержадміністрації враховуються такі показники:

1) виконання заходів та завдань, визначених Положенням про апарат Царичанської районної державної адміністрації, положенням про відповідний структурний підрозділ райдержадміністрації, посадовою інструкцією, а також дорученнями безпосереднього керівника та керівника апарату райдержадміністрації;

2) виконавська дисципліна (своєчасність, якість виконання завдань та доручень керівництва райдержадміністрації);

3) трудова дисципліна (дотримання Правил внутрішнього трудового розпорядку).

4. Преміювання голови райдержадміністрації та першого заступника голови райдержадміністрації здійснюється на підставі розпорядження голови облдержадміністрації.

5. Преміювання працівників райдержадміністрації проводиться відповідно до їх особистого вкладу в загальні результати роботи в межах фонду преміювання та економії фонду оплати праці згідно із розпорядженням голови райдержадміністрації з врахуванням пропозицій першого заступника голови райдержадміністрації та керівника апарату райдержадміністрації, що надаються до відділу організаційно-кадрової роботи райдержадміністрації у термін до 20 числа поточного місяця.

Преміювання керівників самостійних структурних підрозділів, які мають статус юридичної особи, проводиться відповідно до їх особистого вкладу в загальні результати роботи в межах фонду преміювання та економії фонду оплати праці згідно із розпорядженням голови райдержадміністрації за погодженням із керівництвом райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень керівництва райдержадміністрації.

Преміювання працівників самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації здійснюється відповідними наказами керівників структурних підрозділів.

5. За періоди відпусток (основної, додаткової та інших, передбачених законодавством), тимчасової непрацездатності, терміну дії догани працівнику, та в інших випадках, коли згідно із законодавством виплати проводяться з розрахунку середньої заробітної плати, місячна або квартальна премія державним службовцям не нараховується. Також премія не нараховується та не виплачується працівнику, який на дату нарахування премії є звільненим, не зважаючи на те, що він у місяці, за результатами якого проводиться преміювання, працював, крім працівників, які вийшли на пенсію, або звільнилися за станом здоров'я.

6. Працівники можуть бути позбавлені премії повністю або частково за несвоєчасне або неякісне виконання своїх посадових обов'язків, в тому числі порушення строків виконання доручень, неякісну підготовку матеріалів тощо, порушення правил внутрішнього розпорядку та громадського порядку. Рішення про позбавлення премії по конкретних працівниках зазначається в окремих пунктах розпорядження про преміювання з обов'язковим зазначенням обставин, які стали причиною прийняття такого рішення.

7. Підготовку проекту розпорядження про преміювання здійснюють відділи фінансово-господарського забезпечення та організаційно-кадрової роботи райдержадміністрації за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації працівників райдержадміністрації.

ІІІ. Порядок нарахування та виплати премій

1. Відділ фінансово-господарського забезпечення райдержадміністрації щомісяця або щокварталу розраховує фонд преміювання у райдержадміністрації та доводить зазначену інформацію до відома голови райдержадміністрації.

2. Керівники самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації, або особи, які їх замінюють, на основі розрахунків, наданих відповідною бухгалтерською службою, готують обґрунтоване подання щодо встановлення розміру місячної або квартальної премії кожному державному службовцю з урахуванням пропозицій безпосередніх керівників державних службовців.

3. Фонд преміювання за результатами щорічного оцінювання службової діяльності визначається райдержадміністрацією самостійно в межах фонду оплати праці.

4. Премія виплачується не пізніше терміну виплати заробітної плати за другу половину місяця, в заробітну плату.

5. Премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності виплачується не пізніше від терміну виплати заробітної плати за місяць, у якому затверджено висновок щодо результатів оцінювання службової діяльності, але не пізніше грудня року, у якому провадиться оцінювання службової діяльності.

ІV. Виплата грошової допомоги та надання
матеріальної допомоги


1. Грошова допомога виплачується державним службовцям у розмірі середньомісячної заробітної плати при наданні щорічної основної оплачуваної відпустки за письмовою заявою, в межах затвердженого фонду оплати праці.

2. Матеріальна допомога для оздоровлення при наданні щорічної відпустки виплачується:

1) службовцям за письмовою заявою у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника, в межах затвердженого фонду оплати праці;

2) працівникам райдержадміністрації, які виконують функції з обслуговування,за письмовою заявою у розмірі, що не перевищує посадовий оклад працівника, в межах затвердженого фонду оплати праці;

3) робітникам, зайнятим обслуговуванням райдержадміністрації, за письмовою заявою у розмірі середньомісячного заробітку в межах установленого фонду оплати праці.

3.Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань виплачується:

1) державним службовцям за письмовою заявою у розмірі середньомісячної заробітної плати працівника, в межах затвердженого фонду оплати праці;

2) працівникам райдержадміністрації, які виконують функції з обслуговування,у розмірі, що не перевищує посадовий оклад працівника;


3) службовцям у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.






Керівник апарату
райдержадміністрації О.Д.БАКУЛІНА

Начальник відділу організаційно-
кадрової роботи райдержадміністрації О.М.КАНТО



Додаток
до Положення






П Р О П О З И Ц І Ї
щодо преміювання працівників апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації


№ з/пПрізвище, ім*я, по батькові працівникаПропозиції щодо преміювання (депреміювання0Обгрунтування

Підпис заступника голови,
керівника апарату райдержадміністрації























Керівник апарату
райдержадміністрації О.Д.БАКУЛІНА


Начальник відділу організаційно-
кадрової роботи райдержадміністрації О.М.КАНТО
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор